četrtek, maj 07, 2009

Osnovnošolci na obisku v KD

Danes so nas v KD Zagorje obiskali prvošolčki in drugošolčki iz Osnovne šole Toneta Okrogarja. Nazadnje smo se videli ob dnevu zemlje in so bili vsi navdušeni nad ponovnim srečanjem. So pa vsi po vrsti spraševali za Žaka, ki ga danes ni bilo. Jih je čisto navdušil s frizbijem.

Danes so Chico najprej čisto prečohali, potem smo šli na poligon, kjer je predsdsednik društva povedal nekaj besed. S Chico sva jim pokazali kako pse učimo, da premagujejo ovire. Potem pa sva odtekli en krog tako, da sem ves čas tekla z njo, potem pa še enga, kjer sem jo vodila tudi malo na daljavo. Otroci so pa pridno merili čas - s štetjem :) Potem smo za hec preizkusili, če Chica dela tudi s kom drugim in je še predsednik tekel en krog s Chico. Otroke je zanimalo, če bi Chica ubogala tudi njih, zato so trije odtekli vsak en krog s Chico. Od vsakega je na koncu dobila en briketek :) Verjetno je že vsem jasno, da je prodana duša... pa še prav poceni se proda ;) Je bilo pa lepo videti, kako je sodelovala tudi z najmlajšimi, jih je ubogala in pravilno premagala vse ovire.

Ko ti so otroci odšli, je prišla že druga skupina in Osnovne šole Ivana Skvarče oz. njene podružnice iz Podkuma (1.-4. razred). Najprej smo malo posedeli v senci, da se je Chica ohladila. Predsednik nas je v tem času predstavil in povedal nekaj besed o psih. Potem pa sva ponovno pokazali kako se uči agility, odtekli sva en parkur ter pokazali trikce. Potem pa smo se malo pogovarjali o psih, spraševali so različne stvari,... S Chico sva se kmalu poslovili, predsednik društva in zlata prinašalka Bela pa sta za njih pripravila še učno uro Brez strahu pred psom.

Upam, da mi bojo učiteljice kmalu poslale fotografije :)

Ni komentarjev: