četrtek, december 20, 2007

Prednovoletni obisk doma starejših na Izlakah

S skupino za nastope Kinološkega društva Zagorje smo se odpravili na zadnji letošnji obisk v dom starejših občanov Polde Eberl - Jamski na Izlakah. Za ta obisk smo člani skupine pripravili poseben program oz. dopolnili starega. Žal pa ga nismo mogli prikazati, ker smo prišli samo trije vodniki s psi. Ostali so ostali doma zaradi bolezni vodnikov ali poškodb psov.

Najprej je predsednik društva pozdravil vse prisotne in na kratko povedal nekaj besed o društvu in o naši skupini. Potem pa je Marjanca (mentorica) predstavila vsako posebej in pokazale smo kaj naši psi znajo. Najprej sta se Jana in Lona žogali z varovanci doma starejših občanov, potem sva s Chico pokazali trikce - tiste kot ponavadi, dodali sva samo vajo 'parkiraj'). Potem sta pa še Urša in Javor pokazala nekaj trikcev in poslušnosti.

Lona se žoga z varovanci doma

... še vedno se žoga :)

Javor zalaja na Uršino povelje

Predsednik društva je nato predstavil nekaj pravil glede tega, kako se približati psu, kako mu dati priboljšek,... temu pa je sledilo božanje in hranjenje naših pesjanov. V tej uri smo se imeli prav lepo. Izmenjali smo si tudi darila in Chica je bila svojega zelo vesela :)

izmenjava daril

Psi so se najedli že vmes, med 'delom', mi pa smo se še malo usedli za mizo, izmenjali nekaj besed, pojedli nekaj dobrega peciva in spili kozarec soka. Psi so tisto uro počivali pod mizo oz. stoli. Bil je lep zaključek sezone obiskovanja domov starejših občanov.


Fotografij od Chice v akciji žal nimam (mi manjkata 2 roki), mogoče pa še dobim kakšno, če je kdo drug fotografiral. Z mojim fotoaparatom je nastala samo spodnja fotka.

Ni komentarjev: