sobota, december 27, 2008

Čemšeniška planina

S pohodniki iz Badjurove krožne poti (prvič in drugič) smo se včeraj odpravili na Čemšeniško planino. V tem tednu smo doživeli vse... od skoraj poletnega dneva na Primorskem pa vse do temperatur pod ničlo v hribih. Nastal je tudi en video posnetek.

Foto: Izi in jaz (samo zadnja slika)
Video: Izi


Japanese people up ahead :D

pogled iz Čemšeniške planine

vsi pohodniki

vsi pohodniki (Chica v skrajnem desnem kotu :))

kung fu :P

torek, december 23, 2008

Črni Kal

Najlepši dan v tednu smo preživele v plezališču Črni Kal, kjer smo cel dan uživale v skali in se nastavljale soncu :) Dan je bolj spominjal na pomlad kot pa zimo... Bilo je enkratno! Chica je imela veliko dela s pregledovanjem okolice in nadziranjem plezalcev.

Chica bi tudi plezala...

prva smer: Scooby Doo

zadnja smer: Casus Purus Putus


na vrhu zadnje smeri

pa še pogled ob odhodu iz plezališča (sektor F)...

v tistih skalah zadaj smo plezale

Nadja, Chica in sončni zahod

pred odhodom smo občudovale sončni zahod

ponedeljek, december 22, 2008

Pesjanarski Božiček

Na portalu Pesjanar.si smo se šli letos Pesjanarskega Božička :) Tudi Chica in Gomi sta dobila svoje darilo. Chica je bila igračke izredno vesela in se je ves čas igrala z njo, jo je z noskom butala, da je piskala, potem je pa kar naenkrat začela igračka igrat božične melodije in ji ni bilo nič jasno. Je samo stala in gledala, potem je začela pa cvilit. Potem se je spet igrala in igrala... Kost bo pa do jutri počakala ali pa do božiča. Gomi je bil tudi čisto navdušen nad svojo novo blazinico. Enkrat sem mu je že hotela kupit, pa jo potem nisem, ker nisem vedela, če bi mu bila všeč. Ampak očitno mu je. Se je valjal po njej, jo grabil s tačkami in grizel... Pa še Chica mu je dala mir, ker je imela delo s svojo igračo - ponavadi mu vse igrače vzame. Ovratnice pa ni bil vesel, ker je ne mara nositi, ampak bo prišla prav kakšni drugi mački iz DPŽ Šnoflja.


Chica z božično igračko



Gomi s svojo najljubšo blazinico (Žverca)





nedelja, december 21, 2008

Zasavska gora

Po tednih dežja se je prav prilegla sončna nedelja. Odpravili smo se na Zasavsko goro. Tokrat nismo štartali od doma, ampak iz Jablane. Moj gleženj ne bi prenesel toliko hoje, sploh po asfaltu. Ves čas je sijalo sonce in opazovali smo višje hribe, ki so se kopali v megli. Na Zasavski gori smo si privoščili tudi dobro kosilo in kar je najboljše: tudi Chica je bila lahko v koči. Še ena koča prijazna psom (poleg koče na Kumu). Ves čas je pridno ležala pri mojih nogah. Malo za nami je prišel še en par, ki je imel s sabo hovavartko, ki je bila tudi zelo pridna. Malo sta bili radovedni obe s Chico, ampak sta vseeno lepo ležali ves čas vsaka pod svojo mizo. Ko smo se najdeli, je bilo kar težko spet vstati in se podati v dolino.

ponedeljek, december 15, 2008

Sneg in frizbi

Dočakali smo prvi sneg!!! Škoda samo, da ga je bilo tako malo... 
29.11. smo se skupaj z N&M podali na Čemšeniško planino - od doma seveda. Odhod je bil okrog pol 10h, ko smo se vračali domov se je pa že delal mrak. Snega je bilo dovolj, pohodnikov pa bolj malo. V koči nas je bilo veh skupaj 6 - skupaj z nami tremi :) Ko smo odhajali smo srečali še dva plezalca... Očitno smo samo plezalci tako zagreti za hribe, da nas niti sneg ne ustavi. Hoja je bila ravno zaradi snega bolj naporna, Chica je pa toliko bolj uživala. na žalost je bilo ves čas megleno (ali je bila pa nizka oblačnost), da se je komaj kaj videlo. Fotoaparat sem imela s sabo, ampak po megli mi niti ni bilo smiselno fotografirat oz. sem lahko fotografirala samo od blizu :)


7.12. pa se je Tamara spomnila, da bi lahko šle malo v Evropark, da bi psa lovila frizbi. Žak in Chica sta uživala, mene pa je Tamara naučila nekaj različnih metov. Chica obvlada, jaz pa malo manj :) Bom pa pridno vadila. Fotke so bolj kot ne meglene (tokrat ne zaradi megle) zato objavljam samo eno. 

nedelja, december 14, 2008