četrtek, marec 27, 2008

Ponoven obisk doma starejših v Hrastniku

Ne morem verjet, da je minil že en mesec odkar smo bili nazadnje v Hrastniku med oskrbovanci doma starejših. Danes smo jih obiskale samo ženske... Jana in Lona, mentorica Marjanca, ter medve s Chico. Najprej je Lona pokazala nekaj poslušnosti, potem je Chica naredila nekaj trikcev. Sledilo je božanje in hranjenje obeh požeruhinj, ter pogovor o psih, o učenju in vzgajanju, o izkušnjah varovancev s psi... Ker je beseda nanesla tudi na temo reševalnih psov, je Chica pokazala še kako delajo le-ti oz. kako najdejo ponesrečenca in z laježem nakažejo kje se nahaja. Ker sta bili oskrbovancem tako Lona kot Chica zelo všeč, jih je zanimalo še katere pasme sta in kaj je za njih značilno... Najbolj jih je fasciniralo dejstvo, da imajo aussiji lahko vse dolžine repa :)

torek, marec 25, 2008

Chica in Gomi - trikec

Skok čez Chico ni nov, smo ga pa malo spremenili...
Chica je 'mrtva' oz. leži na hrbtu, Gomi pa skoči čez njo.



Snemano s telefonom Sony Ericsson W580.

petek, marec 21, 2008

Tehtanje

Chica in Gomi sta skrtačena in stehtana... Gomiju odpada dlaka v enormnih količinah. Še dobro, da je navdušen nad krtačenjem.

Chica: 16,6 kg
Gomi: 3,5 kg

Chica je bila vedno suhica, razen v obdobjih okoli gonitve,... maček pa tudi. Mogoče je presuh, ampak je že od vedno takšen... Sem mu pred dvema tednoma povečala količino hrane, vendar se mu še nič ne pozna. No, boljše to, kot da imam debele živali :)