torek, november 29, 2005

Nutcase

Včeraj sva šli s Chico dopoldne spet v Europark... Snega je še vedno polno, ampak žal se že tali, tako da sem imela v čevplih na koncu že malo mokro. Chica je uživala kot vedno in spet je nastalo nekaj dobrih fotk z mojo 'trotl kamero' ;)

Chica iz profila


Chica od spredaj

Sredi snega sem našla tudi eno gosenico, in sem jo rešila gotove smrti (podhladitev). Dala sem jo v žep in jo nesla domov, kjer jo imam v kozarčku z enim zelenim listom nevemkatere rože. Če kdo slučajno ve, kaj takšne živali jejo, naj se javi.
Drugače sem pa v celem Europarku srečala samo eno osebo, pa še ta se mi je zdela malo čudna. Ženska se je že nadaleč glasno smejala, potem je tekala sem in tja in vpila. Logično, da jo je Chica malo oblajala, ko je prišla blizu. Še meni je bilo neprijetno... Ponavadi je več ljudi v parku tak čas. Ampak očitno se v teh razmerah na tem području zadržujemo samo še nutcase-i.

Ko je prišel bojan domov, je bil malo presenečen nad novim hišnim ljubljenčkom, ampak mu je gosenica vseeno bolj všeč, kot pa če bi pripeljala še kakšnega psa ali mačko domov ;)
Včeraj mi je kupil Nutello (750g), pa sem mu rekla, da naj raje kupuje manjše, ker nimam nobene samokontrole. Včeraj sem v eni uri pojedla 2 kosa čokoladne torte, vrečko Chico friends-ov, in dva sendviča. Čez eno uro pa spet lakota!

Danes sem pa vsa boga... Nekaj se me loteva, pa upam, da bo kmalu minilo. Zjutraj sploh nisem mogla iz postelje – vse me je bolelo: sklepi, rebra, glava, slabo mi je bilo. Zdej je že malo boljše, ampak se mi še vedno malo vrti. No, tega sem tako ali tako že navajena zaradi nizkega pritiska. Me samo skrbi, da me ne bi zmanjkalo na sprehodu – je le malo hladno.

Delo

V primeru, da ostaneva brez denarja in službe, lahko še vedno zaposliva Chico, ki bi lahko nosila oglasne panoje po ljubljanskih ulicah.

sobota, november 26, 2005

Let it snow (II.)

'Kaj je zdej s tisto kepo - a bo al' ne bo???'


'Chica in potepuh - statična'


'Chica in potepuh - dinamična'

Let it snow

Zjutraj sem se zbudila vsa zlomljena, glava me je bolela, mi je kar razbijalo... Me je čokoladen krof malo potolažil, ampak žal ni odgnal glavobola.

Ker je imel Bojan vajo že ob 9h, sva se s Chico odpravili na jutranje potepanje po Evro parku. Hodili sva po celem snegu - še dobro, da mi je Bojan včeraj prinesel gamaše iz Ljubljane, ker drugače bi bila čisto mokra. Pridružil se nama je še en labi, ki se očitno potepa po našem koncu sedaj, ko psičke dišijo... Chica še ne diši, zato sta se ves čas lepo igrala, podila po snegu, Chica ga je lupčkala,... No, s Chico je bilo zanimivo - zdaj je ugotovila, da ni nič hudega, če je polno snega in ni nikjer nobene palčke. Je zato toliko bolj uživala, ko sem ji metala kepe. Se je naučila, da jih v zraku ulovi. Sem pa tudi ugotovila, da bi za takšen sprehod potrebovala 2 para rok: en par za metanje kep in drug par za fotografiranje.

Verjetno ni potrebno omeniti, da sva prišli že spet čisto mokri domov. Pa Chica je na momente vsa nesrečna, ker se ji delajo kepe na 'hlačkih'. Chica se greje ob radiatorju, jaz pa z vročim kakavom...


'Chica in potepuh v teku'

petek, november 25, 2005

Chics


Chica pred dvema mesecema, ko je še imela svoj 'prostor'

sreda, november 23, 2005

Preverjanje

Chica rada pomaga tudi pri študijskih opravilih...

'Takole Chica pregleduje moj projekt'

'Pravi, da bo kar uredu ;)'

torek, november 22, 2005

nedelja, november 20, 2005

Gozdna

'Chicsson uživa na sprehodu po gozdnih poteh...'


četrtek, november 17, 2005

Update

Končno sem se spravila pisat tole stvar naprej. Bi morala napisat refleksije po predavanju, pa mi ne gre in tako sem pristala tu. Pisala jih bom tako kot vedno: zadnji čas ( zvečer pred spanjem). Zadnje čase nastaja manj fotografij od Chice, ker pač ni sončka in potem so slabši pogoji za slikanje ... Doma se pa ne spomnim slikat. Tale fotka je nastala nekaj dni nazaj, ko sem začela sesati stanovanje. Chica se malo boji sesalca, zato se je skrila za posteljo.

Čez vikend je bilo super. Dvakrat smo se dobili na poligonu s kužki iz celega Zasavja in je bilo enkratno. Chica je po obeh srečanjih samo še obležala. Vstala je samo, ko je bilo treba lulat ali pa jest. Nič ni nosila igračke naj jo mečem, nič ni skakala in zbujala pozornosti. Enkrat za spremembo je bila skoraj neopazna ;) Upam, da bo Karmen kmalu poslala kakšne fotke.

No, kadar mi preveč skače po živcih, vzamem kliker in proboljške in se gremo učit. Po treh mesecih učenja se je Chica naučila: sedi, prostor, 'glej me', glas, tačko, prinesi (predmet), pusti (predmet), touch (dotika se različnih stvari), tunel (pri agilityju/reševalcih), preval, obrat (360° okrog svoje osi), okrog (gre okrog mene), slalom med nogami. Razlikuje tudi različne igračke: žogica, igračka (ena modra gumijasta), 'piska' in kongo. Brihtna je tale naša punca ;)

Danes sem bila bolj pozno iz Ljubljane (stavka železničarjev), tako da je bila kar predolgo sama doma. Sem se ji potem oddolžila z dolgim sprehodom skupaj z Nyzz. Ko sva prišli domov je samo še pojedla kosilo in zaspala. Sem morala it po fotoaparat ;)

Zdej pa čakam, da se toliko zbudi, da še malo ponoviva trikce, potem pa spet en sprehod, preden pride Bojan domov.

Aja, še ena novica. Odkar se Nyzz druži s Chico, je postala veliko bolj razigrana. Danes se je na sprehodu naučila naredit preval (pri njenih desetih letih) - go girl!


sreda, november 09, 2005

A day off

Že včeraj sem se odločila, da danes ne naredim čisto ničesar za faks. Včerajšnjih 13 ur preživetih tam mi je bilo čisto dovolj. Zato sem danes malo urejala fotografije, se igračkala v photoshopu, brala revije,...

Nastala je tudi ena fotka od Chice v najinem jedilnem kotičku iz IKEA -je ;)

Chica mi je zjutraj parala živce, ko ni bila niti sekunde pri miru. Ves čas je tekala, kradla stvari, ki so prepovedane, grizla, ... Po pol ure norenja se je umirila in potem se je dve uri krožila med radiatorjem, pečico in mojimi nogami.
Ravnokar sva se vrnili iz spehoda po Evroparku, Chica se je najedla in sedaj spi... Zvečer greva pa 'firbcat' kaj se kaj dogaja na tečaju poslušnosti.

torek, november 01, 2005

"Pohod" na Klančiše

'Chica in Nyzz na pohodu'

Danes smo se kljub turobnemu vremenu dopravili na Klančiše. Chica in Nyzz sta veselo raziskovali naokrog, midva pa sva se počasi vlekla proti koči - čisto vremenu primerno. Na Klančišah sva naročila jabolčni zavitek. Če bi vedela, da bo koča odprta, bi vzela kaj več denarja s sabo, da bi šla lahko na kosilo...
Noč smo na srečo preživeli mirno ;) Chica v boksu, Nyzz na svojem prostoru in vsi skupaj v spalnici...